سئو به چه معناست؟

احتمالا تاکنون چیزهایی درمورد سئو شنیده‌اید,اصطلاحی که در میان توسعه‌دهندگان وب کاربرد زیادی دارداما سئو دقیقا به چه معناست؟ آیا رعایت قوانین سئو ضروری است؟ چگونه اصول آن را یاد بگیریم و ای که چگونه آن را بر روی سایت خود پیاده‌سازی کنیم؟ برای دریافت این پرسش‌ها این نوشته را تا انتها بخوانید.

چگونه سئو یاد بگیرم؟

خب باید برنامه‌ریزی کنید دانش سئو را پایه‌ای و از ابتدا یاد بگیرید نیاز به آموزش‌های گران‌قیمت ندارید در اینترنت می‌توانید به سادگی پیدا کنید البته برای مسلط شدن تقریبا به زمان زیادی نیاز دارید و البته به پروژه‌هایی نیاز دارید تا دانش خود را روی آن‌های پیاده کنید

سئو مخفف واژه Search Engine Optimization است همان‌طور که از نامش پیداست سئو به مجموعه قوانینی گفته می‌شود که رعایت اصول آن می‌تواند به رتبه‌بندی بهتر در موتورهای جست‌وجو کمک کند شمار این قوانین بسیار زیاد است شاید نزدیک دویست فاکتور برای ارزیابی سئو وجود دارد شاید فکر کنید انجام این فاکتور بسیار سخت و زمان‌بر است اما نگران نشوید در این میان شاخص‌های اصلی و بسیار اثرگذاری وجود دارند که شما تنها با رعایت کردن آن‌ها می‌توانید به صدر نتایج جست‌وجو بیایید.

کدام شاخص‌ها مهم‌تر هستند؟

در اینجا به برخی از فاکتورهای مهم اثرگذار بر سئو می‌پردازیم.

1-محتوا یا درون‌مایه

تاکنون کسی ناگفته “خب ما به محتوا و نوشته خوب نیازی نداریم” تقریبا مهم‌ترین شاخص بیشتر موتورهای جست‌وجو محتوای غنی یا پربار است, بدین معنی که صفحه شما اطلاعات کافی یا درست را به کاربر بدهد و در واقع بتواند او را به خود جذب کند, وقتی کاربر به سرعت از برگه شما خارج شود یا نرخ پرش(Bounce Rate) سایت شما بالا باشد, به سادگی می‌توان فهمید شما باید در مطالب و نوشته‌های خود تجدید نظر کنید. نوشته‌های خوب کاربر را زود به جواب می‌رسانند.

2- الگوریتم RankBrain

دانستن هدف جستجوی کاربران برای ایجاد صفحاتی که ترافیک ارگانیک را دریافت می‌کنند ضروری است. اینجاست که RankBrain اعمال می شود. RankBrain یک سیستم یادگیری ماشینی(Machine Learning) است که به گوگل کمک می‌کند تا هدف یک عبارت جستجو را درک کند. این چقدر اهمیت دارد؟ خب،وب‌سایت CoSchedule (دیجیتال مارکتینگ) با تغییر شکل استراتژی محتوای SEO خود به منظور هماهنگی بیشتر با هدف جستجوگر، شاهد افزایش 594 درصدی در ترافیک بود. این همسویی با هدف جستجوگر بسیار مهم است زیرا همانطور که مولر(از گوگل) اشاره کرده است، قصد کاربران می تواند در طول زمان تغییر کند. گوگل حتی نتایج جستجو را با یک بخش ویژه جدید به روز کرده است که برای پرس و جوهای “چند هدفی” طراحی شده است. برای اینکه بفهمید هدف جستجوگر هدف شما چیست، باید در Analytics (برنامه‌ آنالایز کاربران)خود این اطلاعات را استحراج کنید تا ببینید کاربران به دنبال چه چیزی هستند.

3- کاربرد کلمه‌های کلیدی

علیرغم اینکه  تحقیق در مورد کلمات کلیدی برای رتبه بندی نیازی نیست، همچنان برای تولید محتوای با کیفیت ضروری است. اما بر خلاف روش‌های سنتی کاربرد کلمات کلیدی، امروزه کلمه‌های کلیدی به عنوان نقشه راه تولید محتوا عمل می‌کنند. از طریق تحقیقات رقبا و داده کاوی، می توانید کلمه‌های کلیدی طلایی را پیدا کنید که حجم جستجوی متوسطی دارند اما نرخ کلیک بالایی برای مخاطبان شما دارند. بنابراین، همانطور که دنیا همچنان درباره تاثیر منفی تحقیقات کلمات کلیدی زمزمه می‌کند، باید واژگان کلیدی اصلی خود را شناسایی کرده و آنها را در موضوعاتی مناسب برای جستجوگر خود قرار دهید. امروزه بهترین کار این است که موضوعات کلیدواژه را درون قالب‌ها قرار دهید. به مترادف ها، کلمات کلیدی بلند و کلمات کلیدی مرتبط با موضوع یا موضوعات مشابه فکر کنید. این روشی است که شما کاربرد کلمه کلیدی را هدف قرار می‌دهید.

3- تازگی

تازگی محتوا چیز جدیدی نیست. هنگامی که گوگل برای اولین بار در سال 2011 این را اعلام کرد، باعث سردرگمی در مورد آنچه به عنوان “محتوای تازه” تلقی می‌شد، شد. برای محتوای همیشه تازه، به سادگی تاریخ را هر سال به روز نکنید. برای اینکه ببینید چه چیزی نیاز به تازه کردن دارد، باید در محتوا فرو بروید. به عنوان مثال، اگر فهرستی از ابزارها را ایجاد کرده باشید، می توانید اسکرین شات ها، قیمت و اطلاعات پیوست شده به هر ابزار را به روز کنید. به همین دلیل است که انجام ممیزی‌های فصلی محتوا ایده‌آل است تا بفهمیم چه بخش‌هایی نیازمند  تجدید هستند و موارد دیگر که می‌توانند به صفحات مشابه هدایت شوند. قبل از ایجاد هر گونه تغییر در محتوای خود، به داده های خود نگاه کنید تا به شما در تصمیم گیری هوشمندانه کمک کند.

4- بهینه‌سازی برای موبایل

نمایه‌سازی اولین موبایل(Mobile-First-Index) رسماً در مارس 2021 نهایی شد. این از زمان شروع آن در سال 2017 روندی طولانی و کند بوده است. به طور خلاصه، ایندکس اول موبایل راهی است که گوگل سایت شما را ایندکس می‌کند. اگر یک وب‌سایت مجزا برای تلفن همراه دارید، آدرس سایت تلفن همراه شما ایندکس می‌شود و به جای نسخه دسکتاپ برای رتبه‌بندی استفاده می‌شود. صادقانه بگوییم، هیچ شاخص جداگانه‌ای برای موبایل اول وجود ندارد. گوگل محتوای شما را که مستقیماً از نسخه موبایلی سایت شما می آید ایندکس و رتبه بندی می‌کند. همچنین، شاخص mobile-first نباید با قابلیت استفاده از موبایل اشتباه گرفته شود. بیایید به تفاوت در قابلیت استفاده از تلفن همراه بپردازیم. به یاد دارید زمانی که یک نسخه موبایلی از وب سایت شما که در m.URL.com میزبانی شده بود، توصیه می شد؟ در حالی که همیشه به شما آسیب نمی‌رساند، وب سایت های بیشتری از این روش وب سایت موبایلی دور می‌شوند و به جای آن به سمت ساخت وب‌سایت های واکنش‌گرا می‌روند. حتی اگر گوگل گفته است که آنها به طور عمومی از هیچ روش مشخصی برای انجام وب‌سایت‌های تلفن همراه (خواه واکنش‌گرا، پویا و یا URLهای مجزا) برای رتبه‌بندی حمایت نمی‌کنند، یک وب‌سایت واکنش‌گرا قالب پیشنهادی آنهاست. گوگل اعلام کرده است که طراحی ریسپانسیو به الگوریتم‌های آن‌ها کمک می‌کند تا به جای اینکه نیاز به علامت دادن به وجود صفحات دسکتاپ/موبایل مربوطه باشند، ویژگی‌های نمایه‌سازی را به صفحه اختصاص دهند. در عصر شاخص موبایل اول، وب سایت تلفن همراه شما شریان حیاتی وجود شما در SERP ها است. برای زنده ماندن، دستورالعمل‌های Google را دنبال کنید و مطمئن شوید که محتوای شما در دسک‌تاپ و موبایل شما یکسان است. توجه کنید طرح‌بندی‌های پاسخ‌گوی تلفن همراه برای نمایه‌سازی اول موبایل مورد نیاز نیستند، اما پیشنهاد می‌شود شما آن را برای تجربه بهتر صفحه بهینه کنید. هر زمان که توانستید بهبود نتایج را برای یک موتور جستجو آسان‌تر کنید، این کار را انجام دهید!

5- بهبود تجربه کاربری

تجربه کاربری (UX) بر سئو تاثیر می‌گذارد، همانطور که با به روزرسانی‌های اخیر تجربه صفحه دیدیم. اگر به UX فکر نکنید، وب سایت شما در سطل زباله  قرار می‌گیرد. در واقع، 38 درصد از مردم در صورتی که محتوا و طرح‌بندی آن جذاب نباشد، دیگر با یک وب‌سایت ارتباط برقرار نمی‌کنند. درستی این کار می‌تواند مزایای بزرگی به همراه داشته باشد. Main Street Host، یک آژانس بازاریابی دیجیتال، با به‌روزرسانی محتوا و بهینه‌سازی دکمه‌های فراخوان، شاهد افزایش 66 درصدی بازدید از صفحه در صفحات خود بود. و، وب‌سایت Ezoic پس از ایجاد یک UX بهتر، شاهد افزایش 186 درصدی درآمد به ازای هر 1000 بازدیدکننده بود. Rover مثال خوبی از یک تجربه کاربری خوب است:

6- معماری سایت

معماری سایت یکی از اجزای مرتبط با تجربه کاربر است و تأثیر بسزایی بر سئو دارد. جان دوهرتی از Credo ادعا می‌کند، “یکی از بزرگترین تغییراتی که می توانم ایجاد کنم، اصلاح معماری سایت آن‌ها است.” او در ادامه به بحث در مورد یک وب سایت می پردازد که در آن URL ها را از یک صفحه برچسب به یک صفحه زیر شاخه تغییر داده است تا در معماری سایت پیوندهای بالاتری داشته باشد. او توانست صفحات ارگانیک را 74 درصد  افزایش دهد. معماری درست در واقع بدین معنی است که اجزای مختلف در جای درست خود باشند درست مثل یک ساختمان یا بنا که قرار است ساخته شود.

معماری سایت نه تنها به کاربران کمک می کند تا آنچه را که به دنبال آن هستند با ناوبری بهتر وب سایت پیدا کنند، بلکه می تواند به خزنده‌های(Crawler) موتورهای جستجو کمک کند تا صفحات بیشتری را در یک وب سایت پیدا کنند. به طور خلاصه، وب سایت های شما باید به راحتی قابل استفاده باشند. همه صفحات و پیمایش باید تا حد امکان ساده چیده شوند. برای یافتن هر صفحه در یک وب سایت، کاربر باید تنها سه تا چهار کلیک کند. در حالی که این کار همیشه در سایت‌های بزرگ امکان‌پذیر نیست، راه‌هایی وجود دارد که به کاربران کمک می‌کند صفحات را در داخل جستجو و پیدا کنند تا مطمئن شوند آنچه را که نیاز دارند پیدا می‌کنند. با انتشار آپدیت Page Experience، معماری سایت تاثیر بیشتری بر سئوی شما خواهد داشت.

7- بایستی‌های هسته وب(Core Web Vitals)

Core Web Vitals مجموعه‌ای از سه معیار اصلی است که گوگل آن‌ها را در تجربه کاربری کلی صفحه وب شما مهم می‌کند. این اندازه‌گیری‌ها را برای سرعت صفحه و تعاملات کاربر اندازه‌گیری می‌کند. به بیان ساده: Core Web Vitals زیرمجموعه‌ای از عواملی هستند که بخشی از امتیاز «تجربه صفحه» Google شمرده می‌شوند. چرا Core Web Vitals بسیار مهم هستند؟ از ژوئن 2021، گوگل تجربه صفحه را به عنوان یک فاکتور رسمی رتبه‌بندی گوگل در نظر می‌گیرد. تجربه صفحه ترکیبی از عواملی است که گوگل برای یک تجربه کلی مثبت کاربر به آنها اهمیت می‌دهد. این شامل: ارائه صفحه شما از طریق HTTPS سازگاری با موبایل عدم وجود میان‌افزارهای مزاحم (پاپ‌آپ‌های مزاحم) است.   Core Web Vitals: معنی این چیست، چرا مهم هستند و چگونه می‌توانید آنها را در صفحات خود بهبود بخشید. در این بخش ، ما هر سه بایستی  را توضیح می‌دهیم و حتی به شما نشان می‌دهیم که چگونه خودتان آن را بهبود ببخشید.

1-بزرگترین نمای نوشته(Largest Contentful Paint)

بزرگترین رنگ محتوایی (LCP) LCP مدت زمانی است که یک صفحه از زمانی که برای اولین بار آن را باز می‌کنید بقابل دیدن می‌شود. در واقع این زمان بازه بین کلیک کردن روی یک پیوند تا دیدن اکثر محتوا بر روی صفحه است. سایر معیارهای سرعت صفحه مانند First Contextual Paint (FCP) و Time to First Byte (TTFB) بازنمایی واقعی از نحوه باز کردن یک صفحه وب برای یک شخص نیستند و اینجاست که LCP منحصر به فرد است. LCP واقعاً روی مواردی که برای بیننده در مورد سرعت صفحه اهمیت دارد تمرکز می‌کند: توانایی مشاهده سریع و تعامل با صفحه شما. می‌توانید امتیاز LCP خود را با ابزار Google PageSpeed Insights بررسی کنید. هنگامی که به دنبال بخش‌هایی برای بهبود صفحه خود هستید، این بسیار مفید است. PageSpeed Insights می تواند اطلاعات واقعی در مورد نحوه عملکرد صفحه شما بر اساس داده های مرورگر کروم را به شما نشان دهد. یکی دیگر از راه‌های مشاهده داده‌های LCP، استفاده از کنسول جستجوی Google است زیرا مانند PageSpeed Insights، داده‌ها در کنسول جستجو از گزارش تجربه کاربر Chrome می‌آیند، اما تفاوت آن این است که می‌توانید داده‌های LCP را در کل وب‌سایت خود ببینید. درعوض، لیستی از URL‌های شما ارائه می‌شود که وضعیت کیفیت صفحه را برای هر کدام نشان می‌دهد. گوگل سرعت LCP را به سه دسته تقسیم می کند: خوب، نیاز به بهبود و ضعیف. به عنوان بهترین روش، شما باید هر صفحه در سایت شما به LCP 2.5 ثانیه یا کمتر برسد.

2-اولین دیرکرد ورودی(First Input Delay)

اما اکنون نکته بعدی که باید به آن فکر کنید این است: آیا کاربران شما می توانند به خوبی با صفحه شما تعامل داشته باشند؟ اینجاست که FID وارد می‌شود: این زمانی است که کاربر می‌تواند به سرعت با صفحه شما تعامل داشته باشد.  گوگل FID را مهم می‌داند زیرا نشان می‌دهد که کاربران واقعی چقدر می‌توانند با وب‌سایت شما تعامل داشته باشند. FID یک گام فراتر از امتیاز سرعت صفحه می رود و مدت زمانی را که کاربران برای انجام کاری در صفحه شما نیاز دارند اندازه گیری می‌کند. برای صفحاتی که 100% غنی از محتوا هستند، مانند وبلاگ ها یا مقاله‌ها، FID معمولاً عامل مهمی نیست زیرا “تعامل” معمولاً فقط صفحه را به سمت پایین اسکرول کردن است، اما در مثالی که یک صفحه نیاز به تعامل دارد، این یک عامل مهم است. به عنوان مثال، یک صفحه ورود به سیستم یا صفحه‌ای که از کاربر می خواهد تاریخ تولد خود را برای فعال کردن دسترسی وارد کند. در صفحه تایید ورود به سیستم یا سن، مدت زمانی که طول می‌کشد تا محتوا بارگذاری شود چندان مهم نیست، اما مهم این است که چقدر سریع می توانید اطلاعات خود را تایپ کنید. برخی از کارهایی که می‌توانید برای بهبود امتیاز FID سایت خود انجام دهید عبارتند از: به حداقل رساندن جاوا اسکریپت: تعامل کاربر با یک صفحه در حالی که مرورگر در حال بارگذاری JS است تقریبا غیرممکن است. به حداقل رساندن یا به تعویق انداختن JS در صفحه شما کمک بزرگی برای بهبود FID است. حذف هر گونه اسکریپت شخص ثالث غیر مهم: همانطور که در مورد FCP ذکر کردیم، اسکریپت های شخص ثالث (هیت مپ، تجزیه و تحلیل و غیره) می توانند بر FID اثر منفی بگذارند، بنابراین بهتر است در صورت امکان آنها را حذف کنید. از کش مرورگر استفاده کنید: این به بارگیری سریعتر محتوا در صفحه شما کمک می‌کند و به مرورگر کاربر کمک می کند تا وظایف بارگیری JS را به سرعت انجام دهد.

3- تغییر چیدمان جمع‌شده(Cumulative Layout Shift)

پایداری یک صفحه را هنگام بارگذاری مشخص می‌کند. به این به عنوان “پایداری بصری” فکر کنید که در آن عناصر صفحه قابل مشاهده و قابل کلیک در حال جابجایی نیستند. اگر متن، دکمه ها و تصاویر در صفحه شما با بارگیری صفحه حرکت می کنند، پس CLS بالایی دارید. این بد است. در حالت ایده‌آل، شما می‌خواهید که عناصر صفحه شما با لود شدن صفحه در جای خود باقی بمانند. بزرگ‌ترین مشکل این جابجایی زمانی است که کاربر سعی می‌کند روی یک پیوند کلیک کند یا فیلدی را پر کند و آن فیلد جابه‌جا می‌شود و در نهایت با کلیک اشتباه مواجه می‌شود، که می‌تواند تجربه کاربری منفی ایجاد کند. طبق گفته گوگل، پنج دلیل اصلی وجود دارد که چرا تغییر چیدمان تجمعی رخ می دهد: تصاویر بدون ابعاد مشخص تبلیغات، جاسازی‌ها و آیفریم‌ها بدون ابعاد مشخص محتوای فونت های وب که باعث FOIT/FOUT می‌شوند (فلش متن نامرئی / فلش متن بدون استایل) اقدام‌های در انتظار پاسخ شبکه قبل از به‌روزرسانی  DOM در اینجا اقداماتی وجود دارد که می توانید برای به حداقل رساندن CLS انجام دهید. از ابعاد مشخصه برای رسانه (ویدئو، تصاویر، GIF، اینفوگرافیک و غیره) استفاده کنید: به این ترتیب، مرورگر کاربر دقیقاً می‌داند که آن رسانه چقدر فضای صفحه را اشغال می‌کند و آن را در کجا قرار دهد تا این کار را انجام دهد. اطمینان حاصل کنید که تبلیغات فضای رزرو شده دارند: وقتی تبلیغات به طور ناگهانی در صفحه ظاهر می شوند، می توانند محتوا را به پایین، بالا یا به کناری منتقل کنند.  اسکریپت های شخص ثالث را کاهش دهید و جاوا اسکریپت را تا حد امکان به حداقل برسانید: اسکریپت ها می توانند زمان پاسخگویی شبکه را نگه دارند، بنابراین حداقل نگه داشتن آنها کمک قابل توجهی خواهد کرد. اکنون با داشتن این اطلاعات، امیدواریم که درک بهتری از نحوه بهبود صفحات خود برای کسب امتیاز خوب با Core Web Vitals گوگل کسب کرده باشید.

8- ساخت وب‌سایتی ایمن

در حالی که تغییر نکردن به HTTPS لزوماً به وب سایت شما آسیب نمی رساند، از زمانی که Google برای اولین بار HTTPS را به عنوان سیگنال رتبه بندی در سال 2014 اعلام کرد، چندین تغییر ایجاد شده است. در سال 2017، گوگل اعلام کرد که مرورگر کروم خود (که 45 درصد از ما از آن استفاده می کنیم) زمانی که سایت ها HTTPS نیستند، شروع به پرچم گذاری سایت ها به عنوان “ناامن” در نوار URL می‌کند. و پس از اعلام هشدار نهایی آنها، اگر این انتقال را انجام ندهید، می‌توانید شاهد افزایش نرخ پرش باشید. با این حال، تغییر به HTTPS (و SSL، چون با هم کار می‌کنند) می‌تواند در صورت عدم انجام صحیح، مشکلاتی را به سایت شما وارد کند.

9- سرعت بارگذاری وب‌سایت

پس از اینکه این فاکتور رتبه‌بندی فقط برای دسکتاپ بود، سرعت صفحه به یک فاکتور رتبه‌بندی موبایل گوگل در سال ۲۰۱۸ تبدیل شد. هرچه سایت شما کندتر بارگذاری شود، بازدیدکنندگان و درآمد بیشتری را از دست خواهید داد. برای آمازون، تنها یک ثانیه می تواند سالانه 1.6 میلیارد دلار هزینه داشته باشد. تلگراف، یک نشریه بریتانیایی، دریافت که تاخیر چهار ثانیه ای باعث کاهش بازدید صفحه تا 11.02 درصد شد. چرا این ریسک را بپذیرید؟ ابزارهایی برای آزمایش میانگین سرعت صفحه وب سایت وجود دارد. بسیاری از اصلاحات اگر توسط شخصی انجام شوند که می دانند چه کاری انجام می‌دهند نسبتاً آسان هستند (برای مثال همه نمی‌دانند چگونه جاوا اسکریپت را کوچک کنند). بارگذاری سریع‌تر صفحات منجر به تجربه کلی بهتر وب‌سایت می‌شود، از این رو گوگل به سمت تبدیل آن به یک عامل رتبه‌بندی موبایل حرکت می‌کند. ارزشش را دارد؟ البته. بهینه سازی وب سایت شما می تواند به یافتن محتوای با کیفیت موجود شما کمک کند تا موتورهای جستجو و کاربران سریع‌تر آن را پیدا کنند. بهینه سازی روی صفحه همچنان در سال های آینده تأثیر زیادی خواهد داشت:

10- ساختار پیوندهای درونی وب‌سایت(لینک‌های داخلی)

ساختار لینک داخلی به کاربران و موتورهای جستجو کمک می‌کند تا صفحات را بهتر پیدا کنند. معمولا، در مورد اولویت‌بندی ساختار پیوند داخلی می‌توان  پنج هدف را تعریف کرد: کمک به کاربران مدیریت جریان لینک (به سوی صفحه‌ای که می‌خواهید یا برای درک بیشتر کسب‌وکار شما) ساختن یک نقشه راه پیرامون موضوعات محتوایی. اولویت بندی نمایش صفحات خاص در موتورهای جست‌وجو این بدان معناست که استراتژی شما برای لینک دادن به صفحات مختلف در سایت شما ابتدا باید کاربر محور باشد. سپس می توانید بر نحوه هدایت ترافیک به مجموعه‌ای از صفحات تمرکز کنید. به این فکر کنید که چگونه ساختار پیوند داخلی می‌تواند به هدایت کاربران به سمت بخش‌های گوناگون سایت شما منجر شود و در نهایت آن‌ها به مشتریان شما نبدیل شوند.

راه سریع‌تری وجود ندارد؟

البته که وجود دارد می‌توانید آن را به یک متخصص سئو بسپارید تا دانش خود را در پروژه شما پیاده کند البته باید شخصی قابل اطمینان پیدا کنید که هم دانش کافی داشته باشد و هم هزینه مناسب دریافت کند. اما این شخص را از کجا پیدا کنم؟

از ما مشاوره رایگان دریافت کنید.

ما با آشنایی با کسب‌وکار و اهداف شما دانش خود را در اختیار شما قرار می‌دهیم و شما را نسبت به کارهای لازم آگاه می‌کنیم. ارتباط با ما بسیار راحت است کافی است نگاهی به بخش‌های سایت بیندازید یا مستقیما اقدام کنید.

رسام چگونه سئوی سایت شما را بهبود می‌بخشد؟

ما در ابتدا سایت شما را به صورتی دستی و هم با ابزارهای آنالیز سئو کاملا ارزیابی می‌کنیم و مهم‌ترین فاکتورهایی که می‌تواند بر روی سایت شما اثرگذار باشد را به شما می‌گوییم سپس شما پلن مناسب خود را انتخاب می‌کنید و ما تمام کارها طبق برنامه و پلن برای شما انجام می‌دهیم. اما رسام چگونه سئوی سایت شما را بهبود می‌بخشد؟

ما طبق فاکتورهایی که بیشترین اثر را دارند شروع به اجرای برنامه می‌کنیم, همچنین نکات مهم را نیز به شما یادآوری می‌کنیم تا خودتان با قوانین سئو بیشتر آشنا شوید این فاکتورها بسته به هرسایت فرق می‌کنند ممکن است مثلا یک سایت سئوی داخلی ضعیفی داشته باشد و سایتی دیگر مشکلاتی در سرور خود داشته باشد. توجه داشته باشید یکی از مهم‌ترین ویژگی موتورهای جست‌وجو استمرار و ادامه‌دار بودن روند سئو و رده‌بندی است مثلا اگر همین حالا جست‌وجوی دلخواهی در گوگل انجام دهید صفحه‌هایی که در رتبه‌های ابتدایی می‌بینید به تازگی ایجاد نشده‌اند و در واقع صفحه‌هایی بود که با رعایت اصول سئو در طی زمان مورد اعتناد گوگل واقع شده‌اند البته این رتبه‌بندی در کلیدواژه‌های مختلف همیشه در حال تغییر است و رقیبان همیشه می‌توانند این جایگاه را پس بگیرند.