احتمالا تاکنون چیزهایی درمورد سئو شنیدهاید,اصطلاحی که در میان توسعهدهندگان وب کاربرد زیادی دارداما سئو دقیقا به چه معناست؟ آیا رعایت قوانین سئو ضروری است؟ چگونه اصول آن را یاد بگیریم و ای که چگونه آن را بر روی سایت خود پیادهسازی کنیم؟ برای دریافت این پرسشها این نوشته را تا انتها بخوانید.
خب باید برنامهریزی کنید دانش سئو را پایهای و از ابتدا یاد بگیرید نیاز به آموزشهای گرانقیمت ندارید در اینترنت میتوانید به سادگی پیدا کنید البته برای مسلط شدن تقریبا به زمان زیادی نیاز دارید و البته به پروژههایی نیاز دارید تا دانش خود را روی آنهای پیاده کنید
سئو مخفف واژه Search Engine Optimization است همانطور که از نامش پیداست سئو به مجموعه قوانینی گفته میشود که رعایت اصول آن میتواند به رتبهبندی بهتر در موتورهای جستوجو کمک کند شمار این قوانین بسیار زیاد است شاید نزدیک دویست فاکتور برای ارزیابی سئو وجود دارد شاید فکر کنید انجام این فاکتور بسیار سخت و زمانبر است اما نگران نشوید در این میان شاخصهای اصلی و بسیار اثرگذاری وجود دارند که شما تنها با رعایت کردن آنها میتوانید به صدر نتایج جستوجو بیایید.
در اینجا به برخی از فاکتورهای مهم اثرگذار بر سئو میپردازیم.
تاکنون کسی ناگفته “خب ما به محتوا و نوشته خوب نیازی نداریم” تقریبا مهمترین شاخص بیشتر موتورهای جستوجو محتوای غنی یا پربار است, بدین معنی که صفحه شما اطلاعات کافی یا درست را به کاربر بدهد و در واقع بتواند او را به خود جذب کند, وقتی کاربر به سرعت از برگه شما خارج شود یا نرخ پرش(Bounce Rate) سایت شما بالا باشد, به سادگی میتوان فهمید شما باید در مطالب و نوشتههای خود تجدید نظر کنید. نوشتههای خوب کاربر را زود به جواب میرسانند.
دانستن هدف جستجوی کاربران برای ایجاد صفحاتی که ترافیک ارگانیک را دریافت میکنند ضروری است. اینجاست که RankBrain اعمال می شود. RankBrain یک سیستم یادگیری ماشینی(Machine Learning) است که به گوگل کمک میکند تا هدف یک عبارت جستجو را درک کند. این چقدر اهمیت دارد؟ خب،وبسایت CoSchedule (دیجیتال مارکتینگ) با تغییر شکل استراتژی محتوای SEO خود به منظور هماهنگی بیشتر با هدف جستجوگر، شاهد افزایش 594 درصدی در ترافیک بود. این همسویی با هدف جستجوگر بسیار مهم است زیرا همانطور که مولر(از گوگل) اشاره کرده است، قصد کاربران می تواند در طول زمان تغییر کند. گوگل حتی نتایج جستجو را با یک بخش ویژه جدید به روز کرده است که برای پرس و جوهای “چند هدفی” طراحی شده است. برای اینکه بفهمید هدف جستجوگر هدف شما چیست، باید در Analytics (برنامه آنالایز کاربران)خود این اطلاعات را استحراج کنید تا ببینید کاربران به دنبال چه چیزی هستند.
علیرغم اینکه تحقیق در مورد کلمات کلیدی برای رتبه بندی نیازی نیست، همچنان برای تولید محتوای با کیفیت ضروری است. اما بر خلاف روشهای سنتی کاربرد کلمات کلیدی، امروزه کلمههای کلیدی به عنوان نقشه راه تولید محتوا عمل میکنند. از طریق تحقیقات رقبا و داده کاوی، می توانید کلمههای کلیدی طلایی را پیدا کنید که حجم جستجوی متوسطی دارند اما نرخ کلیک بالایی برای مخاطبان شما دارند. بنابراین، همانطور که دنیا همچنان درباره تاثیر منفی تحقیقات کلمات کلیدی زمزمه میکند، باید واژگان کلیدی اصلی خود را شناسایی کرده و آنها را در موضوعاتی مناسب برای جستجوگر خود قرار دهید. امروزه بهترین کار این است که موضوعات کلیدواژه را درون قالبها قرار دهید. به مترادف ها، کلمات کلیدی بلند و کلمات کلیدی مرتبط با موضوع یا موضوعات مشابه فکر کنید. این روشی است که شما کاربرد کلمه کلیدی را هدف قرار میدهید.
تازگی محتوا چیز جدیدی نیست. هنگامی که گوگل برای اولین بار در سال 2011 این را اعلام کرد، باعث سردرگمی در مورد آنچه به عنوان “محتوای تازه” تلقی میشد، شد. برای محتوای همیشه تازه، به سادگی تاریخ را هر سال به روز نکنید. برای اینکه ببینید چه چیزی نیاز به تازه کردن دارد، باید در محتوا فرو بروید. به عنوان مثال، اگر فهرستی از ابزارها را ایجاد کرده باشید، می توانید اسکرین شات ها، قیمت و اطلاعات پیوست شده به هر ابزار را به روز کنید. به همین دلیل است که انجام ممیزیهای فصلی محتوا ایدهآل است تا بفهمیم چه بخشهایی نیازمند تجدید هستند و موارد دیگر که میتوانند به صفحات مشابه هدایت شوند. قبل از ایجاد هر گونه تغییر در محتوای خود، به داده های خود نگاه کنید تا به شما در تصمیم گیری هوشمندانه کمک کند.
نمایهسازی اولین موبایل(Mobile-First-Index) رسماً در مارس 2021 نهایی شد. این از زمان شروع آن در سال 2017 روندی طولانی و کند بوده است. به طور خلاصه، ایندکس اول موبایل راهی است که گوگل سایت شما را ایندکس میکند. اگر یک وبسایت مجزا برای تلفن همراه دارید، آدرس سایت تلفن همراه شما ایندکس میشود و به جای نسخه دسکتاپ برای رتبهبندی استفاده میشود. صادقانه بگوییم، هیچ شاخص جداگانهای برای موبایل اول وجود ندارد. گوگل محتوای شما را که مستقیماً از نسخه موبایلی سایت شما می آید ایندکس و رتبه بندی میکند. همچنین، شاخص mobile-first نباید با قابلیت استفاده از موبایل اشتباه گرفته شود. بیایید به تفاوت در قابلیت استفاده از تلفن همراه بپردازیم. به یاد دارید زمانی که یک نسخه موبایلی از وب سایت شما که در m.URL.com میزبانی شده بود، توصیه می شد؟ در حالی که همیشه به شما آسیب نمیرساند، وب سایت های بیشتری از این روش وب سایت موبایلی دور میشوند و به جای آن به سمت ساخت وبسایت های واکنشگرا میروند. حتی اگر گوگل گفته است که آنها به طور عمومی از هیچ روش مشخصی برای انجام وبسایتهای تلفن همراه (خواه واکنشگرا، پویا و یا URLهای مجزا) برای رتبهبندی حمایت نمیکنند، یک وبسایت واکنشگرا قالب پیشنهادی آنهاست. گوگل اعلام کرده است که طراحی ریسپانسیو به الگوریتمهای آنها کمک میکند تا به جای اینکه نیاز به علامت دادن به وجود صفحات دسکتاپ/موبایل مربوطه باشند، ویژگیهای نمایهسازی را به صفحه اختصاص دهند. در عصر شاخص موبایل اول، وب سایت تلفن همراه شما شریان حیاتی وجود شما در SERP ها است. برای زنده ماندن، دستورالعملهای Google را دنبال کنید و مطمئن شوید که محتوای شما در دسکتاپ و موبایل شما یکسان است. توجه کنید طرحبندیهای پاسخگوی تلفن همراه برای نمایهسازی اول موبایل مورد نیاز نیستند، اما پیشنهاد میشود شما آن را برای تجربه بهتر صفحه بهینه کنید. هر زمان که توانستید بهبود نتایج را برای یک موتور جستجو آسانتر کنید، این کار را انجام دهید!
تجربه کاربری (UX) بر سئو تاثیر میگذارد، همانطور که با به روزرسانیهای اخیر تجربه صفحه دیدیم. اگر به UX فکر نکنید، وب سایت شما در سطل زباله قرار میگیرد. در واقع، 38 درصد از مردم در صورتی که محتوا و طرحبندی آن جذاب نباشد، دیگر با یک وبسایت ارتباط برقرار نمیکنند. درستی این کار میتواند مزایای بزرگی به همراه داشته باشد. Main Street Host، یک آژانس بازاریابی دیجیتال، با بهروزرسانی محتوا و بهینهسازی دکمههای فراخوان، شاهد افزایش 66 درصدی بازدید از صفحه در صفحات خود بود. و، وبسایت Ezoic پس از ایجاد یک UX بهتر، شاهد افزایش 186 درصدی درآمد به ازای هر 1000 بازدیدکننده بود. Rover مثال خوبی از یک تجربه کاربری خوب است:
معماری سایت یکی از اجزای مرتبط با تجربه کاربر است و تأثیر بسزایی بر سئو دارد. جان دوهرتی از Credo ادعا میکند، “یکی از بزرگترین تغییراتی که می توانم ایجاد کنم، اصلاح معماری سایت آنها است.” او در ادامه به بحث در مورد یک وب سایت می پردازد که در آن URL ها را از یک صفحه برچسب به یک صفحه زیر شاخه تغییر داده است تا در معماری سایت پیوندهای بالاتری داشته باشد. او توانست صفحات ارگانیک را 74 درصد افزایش دهد. معماری درست در واقع بدین معنی است که اجزای مختلف در جای درست خود باشند درست مثل یک ساختمان یا بنا که قرار است ساخته شود.
معماری سایت نه تنها به کاربران کمک می کند تا آنچه را که به دنبال آن هستند با ناوبری بهتر وب سایت پیدا کنند، بلکه می تواند به خزندههای(Crawler) موتورهای جستجو کمک کند تا صفحات بیشتری را در یک وب سایت پیدا کنند. به طور خلاصه، وب سایت های شما باید به راحتی قابل استفاده باشند. همه صفحات و پیمایش باید تا حد امکان ساده چیده شوند. برای یافتن هر صفحه در یک وب سایت، کاربر باید تنها سه تا چهار کلیک کند. در حالی که این کار همیشه در سایتهای بزرگ امکانپذیر نیست، راههایی وجود دارد که به کاربران کمک میکند صفحات را در داخل جستجو و پیدا کنند تا مطمئن شوند آنچه را که نیاز دارند پیدا میکنند. با انتشار آپدیت Page Experience، معماری سایت تاثیر بیشتری بر سئوی شما خواهد داشت.
البته که وجود دارد میتوانید آن را به یک متخصص سئو بسپارید تا دانش خود را در پروژه شما پیاده کند البته باید شخصی قابل اطمینان پیدا کنید که هم دانش کافی داشته باشد و هم هزینه مناسب دریافت کند. اما این شخص را از کجا پیدا کنم؟
ما با آشنایی با کسبوکار و اهداف شما دانش خود را در اختیار شما قرار میدهیم و شما را نسبت به کارهای لازم آگاه میکنیم. ارتباط با ما بسیار راحت است کافی است نگاهی به بخشهای سایت بیندازید یا مستقیما اقدام کنید.
ما در ابتدا سایت شما را به صورتی دستی و هم با ابزارهای آنالیز سئو کاملا ارزیابی میکنیم و مهمترین فاکتورهایی که میتواند بر روی سایت شما اثرگذار باشد را به شما میگوییم سپس شما پلن مناسب خود را انتخاب میکنید و ما تمام کارها طبق برنامه و پلن برای شما انجام میدهیم. اما رسام چگونه سئوی سایت شما را بهبود میبخشد؟
ما طبق فاکتورهایی که بیشترین اثر را دارند شروع به اجرای برنامه میکنیم, همچنین نکات مهم را نیز به شما یادآوری میکنیم تا خودتان با قوانین سئو بیشتر آشنا شوید این فاکتورها بسته به هرسایت فرق میکنند ممکن است مثلا یک سایت سئوی داخلی ضعیفی داشته باشد و سایتی دیگر مشکلاتی در سرور خود داشته باشد. توجه داشته باشید یکی از مهمترین ویژگی موتورهای جستوجو استمرار و ادامهدار بودن روند سئو و ردهبندی است مثلا اگر همین حالا جستوجوی دلخواهی در گوگل انجام دهید صفحههایی که در رتبههای ابتدایی میبینید به تازگی ایجاد نشدهاند و در واقع صفحههایی بود که با رعایت اصول سئو در طی زمان مورد اعتناد گوگل واقع شدهاند البته این رتبهبندی در کلیدواژههای مختلف همیشه در حال تغییر است و رقیبان همیشه میتوانند این جایگاه را پس بگیرند.