تولید محتوا

اولین جایی که برای مشاوره تخصصی یا پاسخ به یک سوال به آن مراجعه می‌کنید کجاست؟ احتمالا گوگل (یا موتور جستجوی دلخواه شما) است. شما تنها نیستید – گوگل به تنهایی هر روز به بیش از چهار میلیارد پرسش جستجو پاسخ می دهد. وقتی سؤالی را در نوار جستجو وارد می‌کنید، پیوندهایی که در نتایج جستجوی شما ظاهر می‌شوند محتوا هستند. چه بدانید چه ندانید، به صورت روزانه محتوا مشاهده می‌کنید. چرا محتوا مهم است؟ تولید محتوا، عمل بازاریابی نهایی است. هنگامی که محتوا ایجاد می‌کنید، اطلاعات رایگان و مفیدی را برای مخاطبان خود ارائه می‌دهید، مشتریان بالقوه را به وب سایت خود جذب می‌کنید و مشتریان فعلی را از طریق تعامل با کیفیت حفظ می‌کنید. همانطور که آمار بازاریابی محتوا نشان می‌دهد، شما همچنین در حال ایجاد ROI (بازگشت سرمایه) عمده برای شرکت خود هستید: بازاریابی محتوا 3 برابر بیشتر از بازاریابی سنتی سودآور است و 62 درصد هزینه کمتری دارد. 61 درصد از خریدهای آنلاین نتیجه مستقیم مطالعه یک وبلاگ توسط مشتری است. شرکت هایی که بیش از 16 پست وبلاگ در ماه منتشر می‌کنند، 3.5 برابر ترافیک بیشتری نسبت به شرکت هایی که چهار یا کمتر پست در ماه ارسال می‌کنند، دریافت می‌کنند. محتوا برابر با رشد کسب و کار است. بنابراین، بیایید با انواع محتوایی که می‌توانید ایجاد کنید شروع کنیم و سپس استراتژی محتوای خود را مرور کنیم.تولید محتوا فرآیند تولید ایده‌های موضوعی است که برای خریدار شما جذاب است، محتوای نوشتاری یا بصری پیرامون آن ایده‌ها ایجاد می‌کند و آن اطلاعات را به عنوان وبلاگ، ویدئو، اینفوگرافیک یا قالب‌های دیگر برای مخاطبان در دسترس قرار می‌دهد. 

نمونه‌های تولید محتوا

    1-وبلاگ

یکی از انواع تولید محتوا (نوعی که در حال حاضر می‌بینید) پست های وبلاگ است. وبلاگ‌ها برای آموزش، سرگرمی و الهام بخشیدن به مخاطبان شما از طریق کلام نوشته شده است. وقتی شخصی در گوگل درخواستی را تایپ می‌کند، پست هایی که ظاهر می‌شوند معمولاً پست‌های وبلاگ هستند.

   2-پادکست

پادکست‌ها، یکی از انواع محتوای صوتی، مانند گوش دادن به رادیو هستند، به جز اینکه یک میزبان پادکست اختصاصی درباره موضوعات اختصاصی صحبت می‌کند، مهمان دارد، گوش دادن به این موارد به ویژه زمانی که مخاطب از میزبان خوشش می آید بسیار جالب است.

   3-ویدئو

چه بخواهید در رسانه های اجتماعی و چه در یوتیوب ویدیو پست کنید، ایجاد یک ویدیو یکی از انواع تولید محتوا است که با گذشت سال ها محبوبیت بیشتری پیدا می‌کند. ویدئوهای کوتاه و بلند هر دو جایگاه خود را در استراتژی تولید محتوای شما دارند، بنابراین مهم است که ایده هایی برای این نوع محتوا ارائه دهید.

  4-گرافیک

در پست‌های وبلاگ خود یا در پست‌های رسانه‌های اجتماعی خود، ممکن است بخواهید تصاویر گرافیکی را پست کنید. اینها می‌توانند اینفوگرافیک، انیمیشن و غیره باشند. این نوع تولید محتوا معمولاً به یک طراح گرافیک یا حداقل یک ابزار طراحی گرافیک نیاز دارد تا به شما در انجام کار کمک کند.

برنامه‌ریزی و استراتژی محتوا

برنامه ریزی محتوا و استراتژی شما نمی‌توانید خانه‌ای را بدون نقشه، ماکتی بدون طرح، یا شرکتی بدون بیانیه هدف ماموریت شروع کنید. بنابراین، تولید محتوا بدون برنامه نباید وجود داشته باشد. در غیر این صورت، خطر منحرف شدن از هدف خود را دارید. یک استراتژی محتوا شامل همه چیز است، از برند و لحن گرفته تا اینکه چگونه محتوای خود را تبلیغ می‌کنید و در نهایت آن را تغییر کاربری می‌دهید. بیایید گام به گام نحوه ایجاد برنامه محتوای خود را مرور کنیم.

 

  1-اهداف محتوای خود را تعیین کنید.

 مانند یک کمپین بازاریابی سنتی، استراتژی محتوای شما باید بر روی اهداف بازاریابی شما متمرکز باشد (که به نوبه خود باید از اهداف شرکت شما گرفته شود). اهداف شما می‌تواند از جذب بازدیدکنندگان بیشتر به سایت شما تا داشتن خریداران بیشتر برای کالایی خاص باشد. نمونه ای از این نوع هدف افزایش ترافیک ارگانیک به وبلاگ تا 25 درصد در سه ماهه آینده است. پس از تعیین آن، هر قطعه از محتوایی که ایجاد می‌کنید باید با هدف شما همسو باشد و به نتیجه دلخواه شما کمک کند. در مجموع، با اهداف خود شروع کنید، سپس محتوای خود را ایجاد کنید.

  2-یک کاربر پرسونا(شخصیت کاربری فرضی) ایجاد کنید.

 ساختن یک استراتژی محتوا فراتر از در نظر گرفتن نوع محتوایی است که می‌خواهید ایجاد کنید. ابتدا باید بدانید با چه کسی صحبت می‌کنید، چگونه می خواهید با آنها صحبت کنید و کجا آنها را پیدا کنید. کلید ایجاد محتوای ورودی موفق این است که هر خواننده احساس کند مستقیماً با آنها صحبت می‌کنید. تنها راه برای انجام این کار این است که با بازدیدکنندگان و مشتریان خود صمیمی شوید – باید آنها را مانند یک دوست قدیمی بشناسید. شما باید از موانع، نقاط منفی، چالش‌ها و ترس‌هایشان آگاه باشید. به طور مشابه، شما باید بهترین نتیجه ممکن، راه حل رویایی و بزرگترین تخیلات آنها را درک کنید. همیشه به یاد داشته باشید که شما در حال بازاریابی برای افرادی هستید که می خواهند با شما ارتباط داشته باشند. در حالت ایده‌آل، می‌دانید و می‌توانید مستقیماً با هر فردی که از وب‌سایت شما بازدید می‌کند صحبت کنید، اما نمی‌توانید. راه حل؟ یک شخصیت خریدار ایجاد کنید. شخصیت خریدار شما شخصی است که می‌خواهید با محتوای خود به او دسترسی پیدا کنید. این شخصیت نیمه تخیلی به عنوان نماینده مخاطبان هدف شما عمل می‌کند، یعنی افرادی که به احتمال زیاد از پیام شما سود می‌برند و مشتری می‌شوند. ایجاد شخصیت خریدار به کمی تحقیق، حدس و گمان و اصلاح نیاز دارد. اما نتیجه نهایی یک تصویر واضح از شخصی است که می‌خواهید برای او بازاریابی کنید و کسی که با اشتیاق محتوای شما را می‌خواند.

   3-دنبال راه‌حل باشید.

 اگر تا به حال سردرد داشته‌اید، اولین کاری که احتمالا انجام داده اید این بوده است که علت آن را کشف کنید. شاید شما دچار کم آبی یا کمبود کافئین شده‌اید، یا شاید بیمار بوده‌اید. بعد از اینکه مشکل را تشخیص دادید، به سراغ راه‌حل‌ها رفتید – کمی آب بنوشید، یک اسپرسو بخورید یا دارو مصرف کنید. در نهایت، بین راه حل ها تصمیم می گیرید؛ امیدواریم سردرد شما برطرف شود و بتوانید روز خود را ادامه دهید. این نمایشی از روند جذب خریدار است. هر یک از مشتریان بالقوه شما مسیری را برای رسیدن به یک راه حل دنبال می‌کند – این مسیر شامل مراحل آگاهی، بررسی و تصمیم‌گیری است. اما هر یک از مشتریان بالقوه شما در بخش متفاوتی از آن سفر هستند، بنابراین مهم است که از محتوای خود برای جذابیت در هر مرحله استفاده کنید.

  4-یک حسابرسی محتوا انجام دهید.

 چه مدتی بدون هیچ مسیر مشخصی محتوا تولید کرده باشید یا یک استراتژی را همیشه دنبال کرده باشید، هر بخش بازاریابی می‌تواند از بازرس محتوا بهره مند شود. فقط به این دلیل که شما با یک استراتژی مشخص شروع نکرده‌اید، به این معنی نیست که محتوایی که از قبل دارید در یک استراتژی قرار نمی‌گیرد. بررسی محتوا صرفاً فهرستی از کارهایی است که قبلاً انجام داده‌اید، سپس آن را سازماندهی می‌کند تا با برنامه محتوای جدید شما مطابقت داشته باشد. این فرآیند ممکن است شامل بازنویسی باشد، یا می‌تواند شکاف‌هایی را آشکار کند که باید با محتوایی پر شود که برای شخصیت کاربری فرضی شما و مرحله جذب آنها جذاب باشد.

رسام برای شما محتوا خلق می‌‌کند.

تیم رسام با بررسی و آنالیز کسب‌وکار شما، برنامه و مسیر توسعه برند شما را ترسیم می‌کند و با تیم متخصص اقدان به تولید محتوا در حوزه کاری شما می‌نماید. استفاده از هر یک از پلتفرم‌های آنلاین(وب‌سایت، اینستاگرام و…) نیازمند داشتن محتوای خاص خود است.